1 min read

Verenigd Koninkrijk onthult plannen voor nationale uitrol e-facturatie

De Britse minister van Financiën Rachael Reeves kondigde afgelopen maand aan dat de regering e-facturatie landelijk wil gaan invoeren. Dit als onderdeel van de bredere Digital Transformation Roadmap. 

 

Momenteel is e-facturatie in het VK niet verplicht voor B2B-transacties, maar wel voor transacties met publieke entiteiten, zoals de National Health Service (NHS). Bedrijven mogen onderling uiteraard wel e-factureren, maar moeten eerst toestemming van de klant verkrijgen om e-facturen te versturen en ontvangen.

Bedrijven om feedback vragen

Binnenkort organiseert de regering een marktconsultatie om feedback van bedrijven te verzamelen over de beste manier om e-facturatie te implementeren.

Dit moet helpen om een soepele overgang te waarborgen terwijl de regering zich voorbereidt om e-facturatie de standaardprocedure te maken voor zowel particuliere bedrijven als overheidsdiensten.


Digital Transformation Roadmap

Met de uitrol van e-facturatie wil de Britse regering het btw-gat verkleinen en naleving van de regels verbeteren. De details van het nieuwe e-factureringskader worden de komende maanden verder uitgewerkt in de Digital Transformation Roadmap.

Dit is een breder plan waarin de visie voor een efficiënter en digitaal georiënteerd belastingsysteem wordt uiteengezet. In het voorjaar van 2025 zou dit al van kracht moeten gaan.  

 

Vertragingen bij de invoering van e-facturering in Polen

Aanvankelijk zou het voor bedrijven in Polen per 1 juli 2024 verplicht worden om te e-factureren. Maar dat bleek niet haalbaar. Daarom maakte de...

Bekijk vacature

B2B e-facturatie in Polen verplicht vanaf 2026

Het Poolse Ministerie van Financiën heeft bevestigd dat vanaf begin 2026 verplichte KSeF e-facturatie zal worden gelanceerd:

Bekijk vacature

Wijzigingen Spaans wetsvoorstel verplichte e-facturering

De Europese Commissie heeft aanbevelingen gedaan voor wijzigingen in het voorontwerp van het Spaanse Koninklijk Besluit 18/2022 over de invoering van...

Bekijk vacature